Történetek a szegedi Gyermekintenzív Osztályról

3.990Ft

Kollár Árpád író és Maros Krisztina illusztrátor Szuperhősök a klinikán című mesekönyvének izgalmas gyógyulástörténetei bepillantást nyújtanak egy valódi intenzív osztály nem mindennapi életébe.

Kategória:

Leírás

A Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek alapítvány és a Csimota Gyerekkönyvkiadó közös gondozásában igazán különleges mesekönyv jelent meg az 2023. májusban az Ünnepi Könyvhétre. Kollár Árpád író és Maros Krisztina illusztrátor Szuperhősök a klinikán című mesekönyvének izgalmas gyógyulástörténetei bepillantást nyújtanak egy valódi intenzív osztály nem mindennapi életébe. Olyan világba, ahol nagybeteg kisgyerekek gyógyulnak, és minden napban benne van a csoda lehetősége és a remény a gyógyulásra.

Az alapítvány kezdeményezésére létrejött, országos szinten is egyedülálló, innovatív alkotás bemutatja a klinikai osztály egészségügyi csapatának áldozatos munkáját, miközben a mesés, humorral átszőtt részek otthonossá teszi a gyerekek számára a környezetet. A valós gyógyulástörténeteken alapuló mesék, és a barátságos illusztrációk segítenek eloszlatni a gyermekek félelmét és csökkentik a betegségektől való rettegést. Közben a szóban forgó betegségekről is adnak némi ismeretet a gyermekeknek és a szülőknek.

Az orvos-beteg kommunikáció és az edukáció szempontjából is egyedülálló vállalkozásnak számít ez a három mesét tartalmazó könyv. A mesés, szerethető szereplők, Kópé Professzor, Makidoki, Szurikáta Nővér és Fúzi nővér miatt talán a szakma gyakorlásához is kedvet kapnak a gyerekek. Az egészségügyi személyzet bemutatása is fontos szerepet kap, ugyanis a sürgősségi betegellátás nem egyszemélyes feladat, hanem komoly csapatmunka, ami éjt nappallá téve zajlik a kórházi osztályokon. Ennek kiváló példája a szegedi Gyermekintenzív Osztály, az ötletgazdák ezért tartották fontosnak, hogy a személyzet saját névvel szerepeljen, elismerve ezzel munkájukat és elhivatottságukat.

A Nemzeti Együttműködési Alap Támogatási Program hozzájárulásával megjelent műben azonban az igazi szuperhősök maguk a nagybeteg gyermekek. Az ő kalandos gyógyulástörténeteikkel ismerkedhetnek meg az olvasók.

A könyvet minden érdeklődőnek szeretettel ajánljuk, akik már feküdtek kórházban és szeretnék feldolgozni a történteket, akik még csak hallottak a betegellátásról, de picit tartanak az ismeretlentől vagy akiket érdekel az egészségügyi ellátás sürgő-forgó világa és a gyógyítás.

További információk

Méret

165 x 215 mm

Oldalszám

48 oldal

ISBN

978-615-6472-15-1

Kötészet

kemény tábla, cérnafűzött

Súly

0.5 kg

Életkor

5 éves kortól ajánlott