Bemutatkozás

A „Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek” programot 2015 márciusában hoztuk létre a Gyerekintenzív osztály fejlesztésére, a gyermekek kezelési és ápolási körülményeinek javítására. A program 4 éven keresztül a Dr. Tekulics Péter a Gyermekekért Alapítványon belül működött, mára azonban önálló civil szervezetté nőtte ki magát, 2019 óta Kisgyerekek is lehetnek nagybetegek Alapítványként van bejegyezve.

A hősök ugyanis köztünk élnek, a szegedi Gyermekintenzív osztályon pedig minden nap küzdenek a kis hőseink, nem másért, mint azért, hogy meggyógyuljanak és ugyanolyan boldog gyermekkoruk lehessen, mint egészséges társaiknak. Ehhez a boldog gyermekkorhoz vezető úton nyújtunk mi segítséget évről évre, annak idején is amikor ezt a programot megálmodtuk és ma is, amikor már alapítványként támogatjuk az osztály működését.

A kezdeményezésünk első állomása a PICK Szeged kézilabdacsapat két játékosának, Zubai Szabolcsnak és Vadkerti Attilának a felajánlása volt, 2015. márciusában egy dedikált mezt árverezhettünk el, melynek a bevételéből új székeket, mérlegeket, tápszeres hűtőt vehettünk a Gyermekintenzív osztályra.

2015 nyarán az algyői JURA ipari park vállalkozóinak felajánlásából két intenzív betegágy, két monitor és egy újraélesztő táska beszerzése történt, mely hatalmas lendületet adott osztályunk fejlesztésében.

Egy évvel később, 2016.04.08-án, a 3. alkalommal megrendezésre kerülő „Gyerekek a gyerekekért” jótékonysági rendezvény kedvezményezettjei voltunk, Tabatabai Nejad Flóra és énekes társai nekünk ajánlották fel koncertjük bevételét. Az új televíziókkal, játékokkal, puha takarókkal barátságosabbá tehettük osztályunkat, csökkenthettük a kezelés alatt álló, súlyos beteg gyermekek szorongásait.

Májusban az IH-ban az Alkalmi járat „teremtett helyet a jónak”, illetve 2016. június 19-én az EPAM System maratoni futóversenyének bevételéből, egymillió forintból vásárolhattunk korszerű eszközöket.

A 2016 novemberében a Világok Táncai jótékonysági gálán kiváló műsor keretein belül szintén közel 250.000 Ft gyűlt össze a betegek kényelmének elősegítésére, decemberben pedig nekünk gyűjtöttek a CSAK Előre a szegedi kézilabdáért egyesület jótékonysági főzésén, melyből kényelmes párnákat, játékokat kaptunk az osztályon kezelt kisbetegeknek.

2016-tól minden év márciusában, most már hagyományszerűen rendezzük meg az Intenzív Aerobik Napot, melyre az ország három sztártrénere, Katus Attila, Rubint Réka és Béres Alexandra, azt mondhatjuk, hogy barátként fogadja el meghívásunkat, mellettük Péntek Enikő, Czanik Balázs és Szentgyörgyi Rómeó is vendégünk volt már. Az első évben transzport respirátort, a második évben gyermekintenzív ágyakat, a harmadik rendezvény bevételéből pedig infúziós pumpákat szereztünk be osztályunkra.

2018 decemberében indult el a Jótékonysági Adventi Élményvacsora rendezvényünk, melyre a Michelin csillagos sztárséfek fogadják el évről évre meghívásunkat, Sárközi Ákos, Rácz Jenő, Mészáros Ádám és Pesti István, a szegedi Katkó Krisztina, akik mindannyian hatalmas kulináris élményt nyújtanak a vacsorára érkező támogatóinknak, ezen rendezvényeinken pedig az összegyűlt pénzadományokat újabb eszközök beszerzésére fordítottuk.

A 2023-as évben Alapítványunk hatalmas álma valósult meg, hiszen május 17-én megjelent saját mesekönyvünk: Szuperhősök a Klinikán címmel, mely egy egyedülálló mesekönyv a Gyermekintenzív Osztály mindennapjairól. Három varázslatos köntösbe bújtatott gyógyulástörténeten keresztül megismerheti az olvasó az osztály dolgozói mellett Makidokit, Kópé professzort és Szurikáta nővért. A mesekönyv egyedülálló kommunikáció a gyermekekkel, melyen keresztül az érzékenyítés, ismeretterjesztés és edukáció volt a célunk a gyermek korosztályban.

Minden évben támogatóink között köszönthetjük a Rádió1 és Délmagyar média partnereinket és többek között a Plazmapontot és a Decathlont is. Mára már nem csak cégek, egyesületek, hanem magánszemélyek is több alkalommal segítik munkánkat.

Alapítványunk mottója a “Támogatás, prevenció, edukáció!”

Adománygyűjtéseink során nagy figyelmet fordítunk arra, hogy ne csak kérjünk, hanem adjunk is, jótékonysági rendezvényeinken, előadásainkon és kiadványainkon keresztül mi is segítsük a gyermekes családok egészségtudatos fejlődését, a gyermekbetegségek korszerű otthoni ellátását, értéket, élményt nyújtsunk!

Díjak és kitüntetések

2023
Az év Csongrád-Csanád megyei civil szervezete.

Dr. Nagy Zoltán Zsolt

alapító

Horváthné Dr. Tajti Zsanett

kuratóriumi elnök, gyermekintenzív szakorvos

Gilicze Edina

kuratórium titkár

Juhászné Fajka Cecília Erzsébet

tag

Károlyi Györgyné Dr. Sinkó Mária

tag

Koritárné Tóth Adrienn Ivett

tag

Szeretne az alapítvány szupercsapatához tartozni?

Önkéntes segítőket várunk!
Jelentkezni

info@kgya.hu